Yellowstone Lakes för fiske

Yellowstone Lake är en sjö som är 7372 meter över havet och täcker inte mindre än 350 kvadratkilometer (136 square miles). Denna sjö är Nordamerikas största saltvattensjö. Yellowstone Lake är ett mycket populärt ställe för turister att besöka. Man kan fiska här. Runt år 1890 till 1910 så var lax, regnbågsforell och bergsfisk lagrad här men tyvärr så överlevde ingen av dem. Idag finns det enbart sjööring här och den är inte infödd. Får en fiskare upp denna fisk på sin krok så måste fisken dödas. Fisket är öppet från den 15 juni fram till första söndagen i november. Fångas en öring så måste den släppas igen.

gulin-1028128_960_720Man kan använda sig av fritidsbåtar om man vill; det har varit tillåtet sedan 1890. Då var endast fritidsbåtar tillåtna, men idag är även kanoter, segelbåtar, kajaker och motorbåtar tillåtna med en Yellowstone Boating Permit.

Parken omges av både skog och dalar och den första som såg sjön var en man vid namn John Colter och det var i början av 1800-talet. Det är en fröjd för ögat för alla besökare. Man kan utforska så mycket här i denna park. Naturen är slående vacker och djuren runtomkring är ståtliga, men trots allt detta så är det först och främst fisket som lockar parkens besökare.

Sedan parken skapades så har det kommit många fiskare från hela världen. Det krävs ett parkfisketillstånd och under år 2006 så utfärdades mer än 50 000 tillstånd. Runt parken finns det flertalet sjöar och vattendrag som det finns en hel del fiskar i.

Något som är bra att göra innan man besöker detta ljuvliga ställe är att ta reda på vilka regler som gäller just när man ska dit. Det krävs alltid ett tillstånd så det är något som man måste ordna naturligtvis. Läs igenom vad som gäller vid fångst av fisk innan ni stoppar ner agnen i vattnet.