Upplevelser i Hammerdal

Hammerdal ligger ungefär 7 mil utanför Östersund, längs med E45. Vill du semestra i Jämtland på sommaren är det här det perfekta stället. Här finns goda badmöjligheter, bra fiske och vacker natur där du både kan plocka hjortron och beundra orkidéer. Även vintertid är Hammerdal värt ett besök. Här kan du åka slalom i Vikberget, längdskidor, skoter eller skridskor vid någon av de två skridskobanorna.

Bo

Det finns gott om saker att göra och upptäcka på semestern i Hammerdal. Här finns både camping och hotell att bo på, eller varför inte campa eller åka husbil hit?

Upptäcka

Under juli månad är Sinnenas väg i Hammerdal öppet för besök. Här samlas konstnärer, konsthantverkare och mathantverkare för att dela med sig av sina skapelser. Här kan du avnjuta raw foodfika, testa yoga eller titta på konst.

Mat

Behöver du handla mat finns två ICA-affärer att välja bland. Även pizzeria, restaurang och korvkiosk finns att tillgå.

Stenbrottet i Gåxsjö

Här anordnas det konserter sedan år 2000 med några av Sveriges främsta artister. Stenbrottet är ett av Sveriges mest kända stenbrott att anordna konserter vid. På sensommaren arrangerar byn en konsert varje år.

Vackermyren

En bit söder om Hammerdalen hittar du Vackermyren, vilket är namnet på ett 124 ha stort område som innehåller både kärr och skog. Området är framför allt känt för att vara mycket rikt på växter och i synnerhet orkidéer. Vackermyren är ett populärt område att besöka och det är lätt att ta sig fram tack vare spångarna, både med rullstol och barnvagn. Både toalett och parkering finns tillgängligt i området.

Kultur

Den 18-20 augusti pågår Joelmässan, Hammerdals stora folkfest! Här arrangeras Nordiska mästerskapen i yxkastning, Joelmilen, Joeltrampet, Joelträffen, Joelslangen, Joel Waterchallenge och Joel Expo.

Vill du vara aktiv på din semester kan du passa på att springa Joelmilen söndag den 13 augusti. Loppen är både på 5 och 10 km på varierande underlag och passar alla som gillar att springa.

ADD YOUR COMMENT