Havsfiske

Är du intresserad av att fiska och få möjligheten att få ovanliga fiskar så är havsfiske något för dig. Det kräver i och för sig en hel del av fiskaren för det är tungt och mycket teknikkrävande, men det är roligt. Det som gör det roligt är just att man kan få en stor variation på fångsten. Den variationen man får av havsfisket är så mycket större än fiske i sötvatten.

sea-2321131_960_720Det är större chanser att få stora fiskar vid havsfiske än vad det är vid fiske i insjöar. Där är det bara gädda som räknas som en stor fisk. Sedan nappar det oftast mer vid havsfiske än vid fiske i våra insjöar. När man fiskar i havet så är det bättre att söka sig till de hårda bottnarna än till de mjuka då de flesta fiskarter befinner sig vid de hårda fiskebottnarna.

Det finns många tillbehör man kan köpa till när man ska fiska och vad det är beror helt och hållet på vilken fiskart du vill försöka få på kroken. Man kan tycka att det är dyrt när man hör det men det behöver inte bli det. Det som är dyrast med havsfiske är faktiskt båten för det måste man oftast ha tillgång till när man ska fiska i havet. Sedan är det bra att ha en navigeringsutrustning. Detta gäller ju främst den som vill bedriva ett så kallat seriöst havsfiske. Är du mer en ovan havsfiskare så kan du gå på en turbåt. En GPS är ett måste för det kan vara bra att veta vart du befinner dig. Kompass, papperssjökort och ekolod behövs också.

I Sverige så kan du bara bedriva havsfiske från Skåne och längs västkusten och upp. När det gäller fiske i Östersjön så är fiske-arterna begränsade. När man kommer upp till Öresund så kan man få tag på stora torskar, men väl i Kattegatt så är salthalten så pass hög att man kan hitta de flesta saltvattenfiskarna.