Fiska i Ammerån

För den som är fiskeintresserad är Ammerån ett måste att besöka under försommaren. Det bjuds inte bara på bra fiske utan även en otroligt vacker natur runtomkring ån. Flera rastplatser finns längs med ån där man kan sitta och njuta av omgivningen.

Ammerån är en å i Jämtland vars flöde kommer från Hotagsfjällen och mynnar ut i Fyrsjön, Hammerdalssjö och Solbergsvattnet. Ån har sin början en bit efter Fyrsjön och är en så kallad skogsälv.

Ammerån är förskonad från försurning tack vare att den mynnar i marker som är rika på kalk. Det bidrar till att ån är rik på insekter och fiskar. Ammerån biotopvårdas och mycket tid och forskning läggs på att hålla ån i ett gott skick.

Denna å är känd för sitt fantastiska fiske, i synnerhet i början av fiskesäsongen. Det bästa området att fiska på är en bit nedströms längs med den 17 km långa sträckan vid Överammer. Här finns det goda chanser till bland annat storharr.

När man ska fiska är det också bra att vara väl förberedd med den rätta utrustningen för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt. För den som inte vet exakt vilken utrustning som behövs eller är i behov av mer material finns det bra fisketips på Active Outfit samt inspiration.

I mitten på juli börjar det bli säsong för torrflugefiske och detta varar ända in på den sena hösten. Dock är torrflugefisket beroende av vattennivån vilket kan vara bra att kolla upp innan man åker hit för att torrflugefiska.

Förutom de goda möjligheterna till att torrflugefiska och fånga harr finns flera andra sorters fiskar. Bland andra abborre, röding, öring, sik och gädda.

Det är även viktigt att hålla koll på de lagar och regler som finns för att fiska i Ammerån. Fiskekort krävs och dessa kan köpas på flera olika ställen längs med ån.

ADD YOUR COMMENT